26. března proběhl workshop v rámci volby budoucího povolání. Žáci z 8. tříd měli možnost pracovat pod vedením profesionálního kuchaře Martina Svatka. Kuchař Martin Svatek je členem národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. V současné době pracuje v Táboře, kde má restauraci Illusion v hotelu Palcát, kde můžete ochutnat jeho různé speciality. Chopili jsme se práce s vervou. Krájeli jsme, vařili, smažili a dílo se zdařilo. Práce probíhala v týmech, kde byly rozděleny funkce jako v klasické profesionální kuchyni. Každý měl na starost jednu část z menu. Jednotlivé týmy měly připravit salát z cherry rajčat s petrželovým pestem, pečené brambory s tymiánem a zapečenou vepřovou panenku ve smetaně a parmezánu. Workshop jsme si užili, byla to zábava a jídla svých týmů jsme představili v závěru celé prezentace pokrmů. V televizi na Primě máme možnost sledovat Martina Svatka v pořadu Česko na grilu. Já se rozhodně dívám. Doufáme, že si takové workshopy budeme moci v září zopakovat.
Za žáky z 8. tříd Tomáš Müller