Den dětí II

Den dětí pro druhý stupeň

Mezinárodní den dětí se na naší škole pojí s tradičním výšlapem směrem k Polívkám, kde žáci šestých až osmých ročníků plní nejrůznější úkoly. Zajímavé a někdy i zapeklité úkoly pro ně připravují žáci devátého ročníku.

Na celkem 10 stanovištích se mladší žáci potýkali s různými úkoly. První stanoviště se zabývalo nebezpečným tématem – Slepičí laktát smrti, dále nastala Zkouška chutí, odvážlivci vzali za vděk Smrtelnou jízdou, kterou ale všichni zdárně přežili a tato jízda byla následně odlehčena Filmovým kvízem. Odtud se žáci přemístili na Slepičí planetu, odkud téměř na dohled přistála Planeta bez řeči, na které žáci trénovali svoje pantomimické schopnosti. Bystrost a postřeh žáků si prověřilo stanoviště Fojna, na odlehčenou opět následovala Hitparáda. Zde ke slovu přišli žáci a ke zpěvu i učitelé. Planeta zdraví připomněla základy první pomoci a zajímavě připomenuta byla i Historie školy.

Žáci prvních tří skupin, kteří dosáhli bodově nejvyšších výsledků, dostali sladkou odměnu v podobě ovocných koláčů.

Počasí nám přálo celou dobu a veliké díky patří všem deváťákům a příjemnou organizaci, učitelům i zúčastněným žákům, kteří si společný den dětí užili s úsměvem na tváři.

Marie Popelková