Výsledky Přespolního běhu z 1. 10. 2015

První říjnový den se, jako tradičně v parku „U Jakuba“, konala soutěž v přespolním běhu pro žáky 2. stupně. Naše škola vyslala své běžce, aby změřili síly v tomto fyzicky náročném běhu s celkem 12 jinými školami z našeho okresu. Žáci a žákyně byli rozděleni podle svých kategorií (III., IV.), a to 6. a 7. třídy běželi trasu 2 km a dívky 1,5 km. Pro žáky 8. a 9. tříd byla připravena trať 3 km a pro dívky opět 1,5 km.

Nejlepšího umístění dosáhla Julie Hronová z 9. A – 6. místo z celkem 50 účastnic. Další vynikající běžkyní byla Anna Heřmánková ze 7. A – 7. místo z celkem dokonce 62 závodnic. Z chlapců naší školy se nejlépe prosadil Martin Koranda z 9. A – krásné 6. místo z celkem 44 závodníků. Z nižší kategorie nejlépe běžel Martin Drbal ze 7. A, který doběhl jako 39. z 50 závodníků. Dalšími účastníky s úspěšným startem a s vzornou reprezentací školy byli jmenovitě – z 6. A Anna Drobilová, ze 7. A Kristýna Korandová, Marie Pachmannová, Aleš Möhwald, z 8. B Jana Bindrová, Tomáš Drobil, Vojtěch Šimon a z 9. A Matyáš Rakušan.

Celkově se naše škola umístila ve svých kategoriích – III. kategorie hoši – 10. místo, dívky – 8. místo, ve IV. kategorii hoši – 6. místo a dívky 8. místo.

I když ranní počasí bylo chladné a terén byl střídavý – stoupání, seběhy i běh po nerovném povrchu, všichni naši běžci a běžkyně trať zvládli ve slušných výkonech.

Mgr. Lenka Křiklánová