Za kulturou do divadla

Po vánočních prázdninách 5. ledna 2016 jsme navštívili divadelní představení Romeo a Julie od Williama Shakespeara. Podruhé v tomto školním roce jsme zavítali do Horáckého divadla v Jihlavě. Dramatu se podle zájmu zúčastnili žáci 7. – 9. tříd. O tom, že se tragédie upravená na dnešní dobu líbila, svědčí i následující ohlasy žáků.
Simona Vlachová:
Divadlo se mi moc líbilo. Bylo dojemné. Krásná hudba a krásný scénář.
Lucie Chalupová:
Divadelní hra Romeo a Julie se mi velmi líbila. Zaujalo mě na pódiu postavené dětské hřiště. Pískoviště znamenalo dvě věci – postel i hrob. Romeo byl menší hoch, alespoň se mi to zdálo, ale k Julii se hodil. Klidně bych tuto divadelní hru viděla znovu.
Anna Tržilová:
Upravená hra se mi líbila více než klasické „normální“ drama Romeo a Julie. Sice se jednalo
o tragédii, ale představení bylo vtipné a zajímavé. Romeo byl krásný, ale Julie by byla hezčí, kdyby byla dlouhovlasá.
Přiznám se, že jsem se jednu chvíli musela smát. To když Julie Romeovi těsně před smrtí málem vykloubila rameno :-).
V dramatu byla i hezká hudba, kterou vytvářeli sami někteří herci.
Bára Kroupová:
Divadlo se mi velmi líbilo, bylo plné napětí a romantiky. Všímala jsem si, že se herci museli naučit hodně vtipných slovních frází. Také moc pěkně zpívali, byli moc šikovní. Jsem ráda, že jsem toto krásné představení navštívila.
Klára Koudelková:
Nebyla to klasika, jak jsme u tohoto díla zvyklí, ale nápad velmi dobrý. Hudba doprovázela celou scénu a to se mi na tom nejvíce líbilo. Divadlo na mě zapůsobilo romanticky a bylo plné napětí.
Maruška Pachmannová:
S naší školou jsem už navštívila hodně divadel, ale představení Romeo a Julie mi vdechlo pocit, jako když láska je to nejdůležitější, co na světě existuje. Moc, opravdu moc se mi v divadle líbilo. Děkuji paní učitelce I. Písařové, že má s námi tak pevné nervy a bere nás
na taková krásná kulturní představení a výlety!

Mgr. Ivana Písařová