Na kole dětem – byli jsme členy peletonu

Dne 6. 6. 2016 jsme měli možnost účastnit se jízdy v peletonu akce “Na kole dětem”. Garantem této akce je osminásobný mistr světa v jízdě na vysokém historickém kole Josef Zimovčák. Celá tato akce má dobročinný účel – z výtěžku finančních příspěvků chce pan Zimovčák a celý jeho tým přispět na rekondiční pobyty dětí po náročné onkologické léčbě.

Početná skupina našich žáků se svými rodiči, panem učitelem Pavlem Davidem a ředitelem školy Luďkem Možíšem přivítala celý peleton před vstupem do našeho města, kde všichni čekali na příjezd cyklistů a k celému peletonu se na kolech připojili. Společně s panem Zimovčákem pak dorazili na náměstí Míru, kde byli jezdci očekáváni a přivítáni vedením města.

5. etapa dobročinné jízdy se konala na trase měst: Rouchovany – Jaroměřice nad Rokytnou – Jemnice – Slavonice – Nová Bystřice – Jindřichův Hradec. Mezi jejími účastníky byl i vynikající český chirurg Prof. MUDr. Pavel Pafko, DrSc.

Všem dětem a rodičům, kteří se rozhodli reprezentovat naší školu a podpořit svou aktivní účastí v peletonu dobrou věc, děkujeme a blahopřejeme k dojetí do cíle bez defektu a ve zdraví.

Úplné informace k akci “Na kole dětem” naleznete na těchto stránkách:

http://www.nakoledetem.cz/cyklotour

Informace i několikanásobném mistru světa panu Josefu Zimovčákovi naleznete:

http://www.databazeknih.cz/zivotopis/josef-zimovcak-57621