Muzicíruje celá rodina – (opětovné připomenutí)

Těsně před velikonočními prázdninami ve středu 28. 3. 2018 se uskutečnil na naší škole netradiční koncert, na kterém vystoupili talentovaní a odvážní členové rodin spolu s našimi žáky.

Odpoledne se muzicírovalo o sto šest. Celou školou zněly tóny akordeonu, mandolíny, kytar, violoncella, fléten, trubky, „rolandovského“ piana, samozřejmě zpěvu a písničky nebo skladby byly doplněny i rytmizací bubínků.

Michal Grill se svojí sestrou Marikou zazpívali písničku o Rumcajsovi a semaforskou Kočku na okně.  Tunkovi se pustili do žánru country, vynikající Rešlovi předvedli taneční muziku své kapely, výborné trio Ondry Bajera a skvělí Měkutovi zahráli a zazpívali na lidovou notečku, v jejich repertoáru nechyběla ani klasická hudba. Jakub Kümmel s Anežkou Šimonovou doprovodili na své kytary novou Kubovu pocitovou píseň napsanou pro tuto příležitost.

Překvapením a zároveň vzácným hostem 2. ročníku „Muzicíruje celá rodina“ byl moderátor rádia Česká Kanada Vítek Zeman, který zazpíval a zahrál dvě písničky ze svého repertoáru. Využil příležitosti a s mladými umělci a se mnou udělal rozhovor, který byl předmětem vysílání rádia Česká Kanada.

Po kulturních vystoupeních čekalo na každého malé občerstvení jako poděkování za skvěle předvedený umělecký výkon a pamětní list.

Všichni účinkující byli vzorně připraveni a patří jim velký dík. Ve středu slavili učitelé svůj svátek a já jsem tímto vskutku vydařeným odpolednem dostala ten nejkrásnější hudební dárek. Děkuji!

Mgr. Ivana Písařová

PS: Poděkování patří i Mgr. Lence Hrubé a Jiřímu Písařovi za zdokumentování celé akce.