Školní výlet 8.A

V úterý 27. září 2022 absolvovala třída 8. A školní výlet do Českých Budějovic. Tento termín byl náhradní za 7. červen 2022, jelikož v tuto dobu třídní učitelka Ivana Písařová byla nemocná.

Cesta do jihočeské metropole začala dost dobrodružně, protože na trase Jihlava – Veselí nad Lužnicí byla výluka. Do Veselí jsme cestovali autobusy a odtud jeli vlakem do Českých Budějovic. Program výletu byl pestrý. Nejdříve jsme zdolali 225 schodů na Černou věž, která se nachází ve výšce 71,90 m (resp. 72,29m), abychom viděli největší město Jihočeského kraje i jeho široké okolí z ptačí perspektivy. Musíme pochválit i žáky, kteří mají fóbii z výšek, neboť jsme se sešli na ochozu vížky úplně všichni! Potom jsme se mohli vyřádit v centru hraní laserových her ve FUN SPACE. Kluci a Katka si zde stihli zahrát i fotbálek a kulečník.

Na zpáteční cestě jsme se posilnili v McDonald´u a stejným systémem jako do Českých Budějovic jsme odjeli domů do Jindřichova Hradce.

Výlet se vydařil a všem se líbil, odreagovali jsme se od školních povinností a navíc jsme se těšili na další den volna, ve středu nás totiž čekal státní svátek.

Mgr. Ivana Písařová, Mgr. Jitka Růžičková