Lyžařský kurz 2023 skončil!

Kurz se konal opět ve Vítkovicích v Krkonoších na chatě Eliška pro žáky sedmých tříd od 20. 1. 2023 do 27. 1. 2023.

V pátek po příjezdu si žáci prohlédli okolí a stav sjezdovky. Ještě v pátek sedačka nejezdila kvůli nepříznivým sněhovým podmínkám. V sobotu ráno jsme sice vyrazili na sjezdovku, ale po krátké chvíli jsme se museli vrátit, protože díky silnému větru přestala fungovat i elektřina. Začátek nebyl moc optimistický, ale odpoledne již bylo vše v pořádku. A tak jako obvykle se žáci rozřadili do družstev a pak se začalo s výukou. Žáci byli ve třech družstvech. Každý dle svých zkušeností a schopností se zdokonaloval v technice. I letos byla výhoda, že kurz byl o den delší, takže měli všichni dost času pro sebe udělat maximum.

Během kurzu si všichni žáci buď osvojili základy lyžování (snowboardingu) nebo se zlepšili v technice již zvládnutých základů. Ale i čas odpočinku byl řádně využit. Žáci se postarali o společenské hry i zopakování základů první pomoci a pravidel FIS.

Ve čtvrtek každý předvedl to nejlepší, co se naučil, či co ve stylech zdokonalil. Odjezd byl stanoven na pátek v odpoledních hodinách, tak nás už čekalo jen zabalit, naobědvat se a rozloučit se se sněhem a horami.

Kurz byl ukončen návratem do J. Hradce v pátek odpoledne. Letos musíme všechny účastníky kurzu pochválit za jejich zodpovědnost, neboť kurz proběhl bez úrazů a zdravotních problémů.

 

Dozory: Bc. Jan Beneš, Jiří Kocourek, Ing. Hana Rusová

Zdravotník: Lenka Kalábová

Zapsala: H. Rusová